maandag 3 oktober 2016

BELEGGEN IN GOUD

Waarom zou ik beleggen in goud?


Beleggen in goud is een van de meest convervatieve manieren om je spaargeld vast te leggen in een hard asset. Harde activa zoals goud, zilver en andere edelmetalen hebben mensen vooral beschermd tegen geldontwaarding die veroorzaakt wordt door een onverantwoordelijke monetaire politiek van overheden en centrale banken die op basis van expanderende schulden geld uit het niets scheppen. Laten we dit eens verder uitspitten en verder bewijzen waarom het beleggen in goud verstandig is.

1. Goud is de ultieme valuta met een echte intrinsieke waarde

waarom beleggen in goud
De valuta's zoals we die dagelijks gebruiken zijn schuldinstrumenten en werken op basis van vertrouwen en fractioneel bankieren. Dit 'geld' in de vorm van een eurobiljet of een euromuntje heeft geen intriensieke waarde en representeert een schuld die moet worden terugbetaald. De waarde van goud is intrinsiek en er zitten geen rechten of plichten aan verbonden. Deze waarde komt voort uit de fysieke eigenschappen van goud. Goud is zeldzaam, onverwoestbaar, moeilijk om uit de grond te halen en wordt over de gehele wereld als waardevol gezien. Alle fiat valuta's zijn in de loop van onze monetaire geschiedenis in elkaar gestort, alleen goud is 5000 jaar overeind gebleven en speelt nog steeds stilletjes een steutelrol in het bepalen van onze monetaire toekomst.


2. Goud is de ultieme internationale valuta die altijd overal aanvaard wordt. 

investeren in goudGoud is eigenlijk altijd in de geschiedenis van geavanceerde beschavingen op onze aardbol geld geweest en als betalingsmiddel geaccepteerd. De centrale banken en grootbanken hebben nog steeds goudbaren in de kluis liggen en vooral de banken in het oosten kopen veel goud. Het investeren in goud door centrale banken zoals de Chinese centrale bank wordt gedaan om een valuta af te dekken en klaar te stomen als een echte handelsmunt. Dit is nu recent gebeurd met de Chinese RMB die dankzij de inspanningen van de CFETS is geïnternationaliseerd en toegevoegd geworden tot het SDR-systeem van het IMF waar de goudstandaard een stille rol speelt. Vandaar, centrale banken kopen goud als een belegging om de eigen munt te versterken en zich af te dekken bij systeem risico's zoals de val van de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt. China investeert in een financiele infrastructuur voor het accepteren van fysiek goud als betalingsmiddel met o.a. de Silk Road Gold Fund voor de AIIB en Shanghai Gold Exchange. De centrale banken en belangrijke financiële instellingen dekken zich af met goud, waarom zou je het dan niet doen als burger? Koop goud nu het nog kan!

3. Beleggen in Goud is de ultieme zekerheid en veiligheid tegen crisis en geldontwaarding.  

waarom investeren in goud
De waarde van effecten, de effectenhandel en de derivatenhandel met CFD's en andere financiële papieren instrumenten zijn afhankelijk van bepaalde resultaten. De waarde kan volledig in elkaar storten zoals het aandeel Deutsche Bank. De waarde van goud is intrinsiek en zal bij een inflatiepolitiek het vermogen beschermen. Ee inflatiepolitiek zoals deze nu door geldverruimingsprogramma's door de centrale banken is opgezet, is gunstig voor iedereen die veel schulden maakt en het geld in effecten pompt, maar zeer ongunstig voor iedereen die probeert een vermogen op te bouwen op lange termijn. Goud is hier naast een verzekering voor slechte tijden ook ideaal voor beleggers die het vermogen wat zij door de jaren heen bij elkaar hebben opgebouwd door hard werk of slimheid willen beschermen, behouden en laten groeien. De laatste 30 jaar is de koopkracht van de euro en dollar gedaald met meer dan 50% en de laatste 90 jaar zelfs met meer dan 95%. Goud heeft in deze periode zijn koopkracht behouden. Er zijn periodes aan te wijzen waarbij het verstandiger was om in andere financiële instrumenten te beleggen dan fysiek goud maar over langere perioden is er geen enkele belegging die zijn koopkracht zo goed behouden heeft als fysiek goud.

4. Beleggen in goud vanwege het politieke en economische klimaat. 

We kunnen spreken van een zeer onrustige en gevaarlijke periode in termen van internationale conflicten, valutaoorlogen en de uitbraak van een derde wereldoorlog. De Eurocrisis is nog bij lange na nog niet opgelost. Banken zijn corrupt en in feite bankroet en leven op basis van staatsteun verder en voeren een casinobeleid. Het politiek en economisch klimaat is uitermate gevaarlijk voor ons spaargeld. In dit klimaat is het verstandig om te beleggen in goud.


Voor meer informatie:





beleggen in goud


Geen opmerkingen:

Een reactie posten